Bogværksted

Hos BOOK LAB har vi en dyb passion for godt boghåndværk.

Foliepræg, omslagsmaterialer, papirkvaliteter, gramvægte, typografi og design – alle de forhold der bringer fortællinger til live på tryk. Vi er et bogværksted, som insisterer på papirbogens værdi og udtrykskraft i en digitaliseret tidsalder. Derfor arbejder vi hver dag med at udvikle bøger, der indbyder til ro, fordybelse og refleksion.

Gennem bogens fysiske og rumlige dimensioner afsøger vi grænserne for, hvad papirbøger er og kan være. Den stoflige kvalitet af en smukt bearbejdet bog er et centralt element, når vi sætter ambitioner for kommende udgivelser.

Siden etableringen af vores bogværksted i 2017, har vi modtaget adskillige priser for vores arbejde heriblandt årets Bogdesignpris, Creative Circle Award og Albertsen Fondens hæderspris for godt og eksperimenterende boghåndværk.

Hos BOOK LAB stiller vi høje krav til os selv og vores samarbejdspartnere, og vi gør os umage med alle de processer, der vedrører produktionen af en sanselig og vedkommende bog. Fra idé til bearbejdningen af tekst og design til det omhyggeligt udvalgte papir. Det gør vi, fordi bøger for os er et håndværk på linje med designmøbler og arkitektur. De har et potentiale, der rækker ud over deres primære funktion. Ligesom værdien af en Wegner-stol overstiger siddekomforten overgår oplevelsen af en smukt bearbejdet bog summen af billeder og ord.

Vi håber, at du med vores bøger i hænderne får øjnene op for nye måder at læse og bruge bøger på.

Udgivelsesprofil

BOOK LAB udgiver ti til 15 bøger om året indenfor emnerne foto, kunst, arkitektur og kulturhistorie, men udforsker løbende nye genrer.

Uanset om vi udgiver stramt skårne arkitekturbøger, farvestrålende kunstnermonografier eller populærkulturelle mastodonter, bærer hver udgivelse BOOK LABs kendetegn og stræben efter fremragende boghåndværk.

Vi udvikler bøger med mennesker for øje. Både når vi etablerer samarbejder med de dygtigste fotografer, forfattere, redaktører og bogdesignere i Danmark, og når vi engagerer os med lige præcis de mennesker, som en given publikation er tiltænkt.

Måske er det den første bog i reolen? Måske er den blot en lille brik i en stor, specialiseret samling? Lige meget hvad, gør vi os umage for, at læsere kan opleve nye detaljer, hver gang de genbesøger vores værker.

Specialudgaver

Hos BOOK LAB finder du også et univers af unikke specialudgaver. Vi sætter en stor glæde i at gøre noget ekstraordinært og engagere os i de mennesker, vi skaber bøger til. Derfor udvikler vi ofte eksklusive specialudgaver af vores udgivelser med øje for en smal skare af meget dedikerede fans og samlere.

Indkøbskurv
Scroll to Top